Svend Frederiksen Maskinfabrik

Første svejseautomatiseringsløsning er en kollaborativ robot

Men henblik på at optimere komplekse produktionsprocesser har Svend Frederiksen Maskinfabrik A/S i Ringe på Fyn for nylig investeret i en CoWelderTM svejserobot.

Det kræver fleksibilitet at producere skræddersyede emner

Svend Frederiksen Maskinfabrik A/S er som underleverandør specialiseret i fremstilling af kundespecifikke svejste stålkonstruktioner, profiler, maskindele, beslag og komponenter til større industrivirksomheder, der har brug for en ekstern stålafdeling. Virksomheden tilbyder skræddersyede produkter i både små og store serier, og det stiller store krav til medarbejdernes faglige kompetencer og fleksibilitet i produktionen.

"Vores produktionsserier varierer typisk fra enkeltstyksproduktion til 1000 enheder, hvilket understreger vigtigheden af altid at have en fleksibel produktionsproces, der nemt kan tilpasses kundernes specifikke behov", siger Svend Frederiksen Maskinfabrik A/S’ administrerende direktør Fleming Frederiksen.

Udstyr af høj kvalitet

"Vores forretning er fuldstændig afhængig af medarbejdernes kvalifikationer og faglige dygtighed, og vi har altid prioriteret at give dem udstyr af høj kvalitet og med den nyeste teknologi. Svejsemaskiner er ingen undtagelse fra det princip, og derfor har Migatronic været vores foretrukne leverandør af svejseudstyr i mere end 30 år", forklarer Fleming Frederiksen.

Skal optimere skiftende produktionsprocesser

Med henblik på at optimere de komplekse og skiftende produktionsprocesser fik Svend Frederiksen Maskinfabrik for nylig præsenteret Migatronics CoWelderTM - en lille automatiseret svejseløsning, der – som navnet indikerer – arbejder sammen med dens menneskelige kolleger. Løsningen er CE-certificeret og kræver ingen afskærmning.

"Vi er meget tilfredse med CoWelder’ens fleksibitet og brugervenlighed, da den passer perfekt til vores behov for en automatiseringsløsning, der kan tilpasses stor variation i design og seriestørrelser. Det er vores lærlinge, der bruger den mest, og det understreger jo, hvor nem den er at bruge", siger Flemming Frederiksen.

Udfordrer produktionsmetoden

"Ved at investere i en CoWelder har vi udfordret et nøgleområde i vores produktionsproces, da det er vores første svejseautomatiseringsløsning. Vi er stadig i gang med at lære, hvordan vi kan udnytte dens funktioner optimalt, men er meget tilfredse med at regne den med til vores team”, siger Flemming Frederiksen.

Find en forhandler tæt på dig